top of page
109051688_3354192891269714_5872980935865

OVER MIJ

Sinds 1998 ben ik werkzaam in de zorgsector. Ik ben daarin tewerkgesteld geweest als meewerkend diensthoofd en stafmedewerker maar ik heb doorheen de jaren vele rollen gespeeld die mij een brede kijk geven over de de beleving, de cultuur en problemen die zich afspelen in de zorgsector.  Daarbij heb ik ook al vele jaren ervaring als vrijwillig stervensbegeleidster. Mijn ervaring ligt vooral in het begeleiden / coachen op het gebied van psychosociale problematiek met expertise in rouw en verdriet. Het leuke aan mijn werk is dat ik graag iets voor mensen wil betekenen, dat kan een luisterend oor zijn of mensen helpen door advies te geven. Het emotioneel welbehagen van mensen ligt me nauw aan het hart.

Mijn diensten: Over mij

SERVICE ALS ROUWCOACH

VERDRIET HOEFT NIET VERSTOPT TE WORDEN

Wat kan een rouwcoach?

Een rouwcoach is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen na een verlies. Een rouwproces verloopt bij iedereen anders, maar er zijn wel bepaalde overeenkomsten. Een rouwcoach herkent waar jij staat in je rouwproces en wat je nodig hebt om verder te komen.

Verschillende soorten verlies

Rouw heeft dus niet altijd te maken met de dood van een persoon. Er kan ook sprake zijn van ziekte of een lichamelijke beperking waardoor je afscheid moet nemen van wat je vroeger ‘gewoon’ kon. Daarnaast kan rouw spelen bij verlies van je werk, zoals bij ontslag of pensioen.

Maar ook als je bepaalde verlangens moet opgeven, bijvoorbeeld je kinderwens of de wens om een partner te vinden. In al die situaties kan een rouwcoach je bijstaan.

Misschien heb je geen mensen om je heen met wie je erover kunt praten. Of wil je dat niet (meer) omdat de gesprekken ‘al zo lang’ over jouw verdriet gaat. Of omdat de anderen hun eigen problemen hebben. Dan kan ik je als rouwcoach of rouwtherapeut helpen.

Een rouwcoach  is ook een goed idee als…

  • … je het moeilijk vindt om over je verdriet te praten.

  • … je het gevoel hebt dat je stilstaat, dat het maar niet beter gaat.

  • … je ongeveer vijf maanden na het verlies nog moeite hebt met het voorzichtig weer oppakken van je dagelijks leven.

  • … je sinds het overlijden met schuldgevoelens rondloopt.

  • … je na lange tijd plotseling weer erg verdrietig bent.

  • … er verzwarende omstandigheden zijn, zoals: geen afscheid hebben kunnen nemen door corona-maatregelen, familieproblemen, verschillende psychische problemen of meerdere verliezen tegelijk.

Mijn diensten: Over
bottom of page